pühapäev, 30. aprill 2017

Tugilahendus


   Pole just eriline nutitelefoni sõber ning igaks asjaks peab oma vahend - helistamiseks telefon, pildistamiseks fotoaparaat, netis surfamiseks arvuti. Kuigi pean möönma, et raamatute lugemiseks kõlbab täitsa ka tahvel ning reisil sihtpunkte otsides telefon. Seega nutitelefonis oma "aega ei veeda" ning nende ajaveetmislahenduste kohta ülevaadet ei oma.

   Niisiis kõigile "kiiksuga vendadele" (nagu ka mina ise) sobib kindlasti "Autonomous Parking" - tugilahendus, millest oleks kasu enamusele "parkimispuudega" eestlastest. "Ehk küll mitte sina või mina, aga tead küll see valesti kõrvale parkiv jobu." Tegemist on siis automaatse "hands free" parkimissüsteemiga.
  Autotööstuses võistlevad omavahel parima ja uusima lahenduse välja töötamisel praktiliselt kõik tootjad. Kui mitte parking AI-ga, siis vähemalt on olemas abisensorid. Kuna parkimisruumi jääb üha vähemaks, tehakse parkimisplatsid järjest kitsamateks ning tulevikus võib seda vaja minna isegi veel rohkem. Autotootjatel on juba praegu olemas süsteem, mille abil pargib ilma juhita auto ennast ise. Kusjuures mitte ainult ei pargi, vaid sõidab välja ka parkimiskohast. Võtad välja nutitelefoni, paned rakenduse tööle ning masin liigub. PS. Eriti hea lahendus, mis aitab nende "kinni parkivate jobude vastu."

Kui rakendust päriselt ei usalda või antud lahendus puudub , saavad kõik teatud piirini usaldada parkimissensoreid. "Fingers crossed, et sensorid, AI või süsteem pole rikkis."

Pilt, mis iseloomustab sensorite paiknemist autol, mis ei tähenda, et kõikidel antud süsteemiga autodel on lahendused sarnased:

Pildid,  mis iseloomustavad, isesõitva tehisintellekti sensoreid:

   Tesla isesõitev tehisintellekt "jätab küll hetkel veel soovida", aga tulevikus on kasu sellest kõigil. Pime istub autosse ja saab kiirelt oma soovitud sihtpunkti - paremat tugilahendust annab soovida.

   Lõpetuseks mainin veel "jala puhkamise võimalust" autoga sõites ehk püsikiiruse hoidjat. Kas just uus, aga kindlast väga hea , mugav ning vajalik tugilahendus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar