neljapäev, 6. aprill 2017

Ennustus Taro kaartidelt ehk millisena paistab IT-juht eemalt.

     Teiste inimeste eemalt tunnetamine on suhteliselt keeruline ja ilma isikut teadmata pole neid võimalik ka iseloomustada. Tegelikult ei mõista ka inimesi, kes jätavad paaniliselt meelde nimesid, aastaarve ning veedavad tunde lugedes(igatsedes) kellegi teise elulugu, selle asemel, et minna ja elada ise.
IT-juht eri rollides sõltub ikkagi inimese tööst ja tööastmest, kas ta peab olema praegu juht, mentor või powerbroaker. Ilmselt ei saa juht olla päriselt nii ideaalne, et suudab täita korraga kõiki neid omadusi. Samas on kõikidel juhtidel üks ühine tunnus, mis loeb kõige rohkem - oskus müüa iseenast, oma ideid, toodangut, tööd nii partneritele, kui ka töölistele. Kõik muu on teisejärguline ning juht suudab jätta mulje, et justkui täidab kõiki neid punkte: (leader), teavitaja/suhtleja (communicator), treener/juhendaja (coach), mentor/õpetaja (mentor), arengumootor (change agent), ülemus (power broker)
Niisis 2 juhti, kes on sujuvalt mingisse rolli "tanki lükatud või iseennast lükanud", kuna juhid pole statistiliselt "kõige normaalsemad inimesed." Nartsistlikud inimesed, kes rahuldavad end oma rollidega.

     Peeter Lorents:
 Meie IT kooli juht ja "ilmselt minu isiklik jumal", kelle kummardamine on suhteliselt soovituslik. Juhina - ei oska öelda. Esimesel korral kohtudes suutis küll oma kõnega panna  mõtlema ,et miks on inimene tulnud siia kooli ja mida on vaja selleks teha, et lõpetada edukalt. Saal oli rahvast täis ja mees "säras" suhteliselt korralikult. Seejärel sai võetud kohe kolmanda kursuse Loogika, mille juures suutsime põigata igasugustesse kõrvalistesse teemadesse - endiselt "särav, väga enesekindel", aga suhteliselt ebaproduktiivne. Seejärel sai vaadatud IT-college ja TTÜ ühinemise online-videot, kust kumas välja halvustav suhtumine oma õpilastesse ja tudengitesse. Milline on see isik tegelikult?
    Ka loogika loengus suutis konstrueerida innustavaid kõnesid aine olemusest ja tulevikuvaadetest ning vajadusest. Inimene oli sellel hetkel väga hea juht, aga mulle oli vaja hoopis "coach"-i või "mentorit". Võimalik ,et inimene olles korraga väga paljudes erinevates töödes ei suuda ümber lülituda vaja minevasse rolli või ollakse juba harjunud rollide hägustumisega, kus vaja mineva omaduse asemel pakutakse hoopis midagi muud.  Taro kaardid said laotud, sest tegelikult ju inimest ei tunne.

     Steve Jobs:
Mõnest dokfilmist on jäänud silma, et tegemist on olnud "change agenti"-ga, kes on tahtnud eristuda ja pakkuda midagi, mida veel ei pakuta. Inimene, kes oskas suhelda paremini arvutite kui elusolenditega. Inimene, kes tegi nö "nui-neljaks" , mida soovis ning ohverdas ka päris palju oma eraelu.

"Mental illness makes some executives stronger"

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar