kolmapäev, 22. veebruar 2017

Paranormaalne nähtus: eneseimetlus ja veel miskit


Eneseimetlus on saatnud meid väga pikka aega ning võib pidada üheks huvitavaks homo sapiensi omaduseks. Kuigi täpsed andmed puuduvad, siis antud isikuomadus võib kuuluda isegi varasemate "homo ... " versioonide iseloomustuste hulka. Eneseimetluse teket võime lugeda sellest ajahetkest, kui inimolevus tundis ära iseenda peegelduse veesilmalt. Ka praegusel ajastul käsitletakse teadvuse teket läbi Gordon Gallup Jr. leiutatud peeglitesti kaudu.
Kui juba eneseimetluse oskus oli saavutatud, tegid nii mehed kui naised pidevaid ilu- ning sõjamaalinguid. Peamiselt teiste indiviidide hirmutamisemiseks või võrgutamiseks. Natuke siiski ka oma ego tõstmiseks ja teatud psühholoogilise seisundi saavutamiseks.
Kaamera ja fotoaparaadi ees suheldes tuleb alati olla ilus. Ehk siis eneseimetluse jätkuv kasv, kuna nüüd sai ennast imetleda ka tagantjärele. Pildid, videod ja maalikunst , kus saab jäädvustada oma ilu. Teose mitte meeldimise korral võis inimene lasta ennast kujutada täpselt nii nagu soovis. Töötlus ja lausvaletamine suurema imetluse saavutamiseks.
Imetluse kõrvale tuli ka praktiline väljund suhtluseks, aga üksteisele tuleb end ikka presenteerida kui vägevalt pakitud kingitust, mille seest võib ükskõik millist kraami leida. Nii meeldivat kui ka ebameeldivat.
Kogu komplekt on praeguseks ajaks jõudnud siis lausa haigusliku staadiumini selfide näol. Internet on kui võimendus imetlejate hulga suurendamiseks.  Kas saab minna veel  kaugemale? Eks aeg näitab ......
Veel miskit: aeg, mil eneseimetlus oli madalal tasemel ehk miinimumis.
Kadunud nähtus/kombestik, kus vanad eestlased ehk estid, tšuudid jagasid oma naisi suguvõsa ja lähimate sõpradega. Lahingusse ja rüüsteretkele minnes jäeti oma naine ja pere sugulaste(vendade ,sõprade) hoolde. Ka abielukohustus jäti lähedaste kanda. Ei omanud mingit tähtust, kes eostas lapse. Peamine, et naine on viljakas ja "suure kondiga" . Võimeline saama lapsi ja tegema rasket tööd. Imelik polnud ka pulmade eelne abikaasade "proovimine" ämmade ja äiade poolt. Isegi seksuaalse alatooniga rituaalne maagia sai pidevat kasutust nii pulmades , kui ka külvi ajal. "Sellist asja lugedes võib täna nii mõnelgi lausa karp lahti jääda" Igatahes head lugemist: "Estide, Tšuudide hingestatud ilm"- Aleksander Heintalu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar