esmaspäev, 13. veebruar 2017

"Kolmikud - teade tõmbab iga mehe näost kaameks"

Siiski pigem IT valgkonnast 3 ideed, mis pole mitte kuidagi suutnud teatud põhjustel edukalt edasi liikuda:

Circet Bracelet - alternatiiv telefonile ehk siis tänapäevasele kaasaskantavale arvutile. Kella moodi elukas randmel, mis alustab tööd teatud liigutuse peale. Tohutu menu korral näeksime tänavatel tõmblevaid inimesi, mis esialgu tunduks väga naljakana, aga hiljem harjuks. Mõeldud innovaatilise seadmena, mis oleks käepikenduseks ning osa kehast. "Multifunktsionaalne kell, telefon, kalender, karburaator" - siiski utreeritult. Tohutult vahva väljamõeldis, aga arusaadavatel põhjustel täiesti ebapraktiline ja -otstarbekas tööriist. Inimeste tahe on saada kvaliteeti ning viimasest on asi ikka päris kaugel. Kehva pilt, halb sound, ei saa teha "selfit", ei saa mängida ning käsi on netis surfates pidevas sundasendis. Kõik need punktid ei võimalda edukat turule sisenemist. Idee on vägev, aga tehnoloogia hea tulemuse saavutamiseks ilmselt veel liiga alaarenenud - võibolla tulevikus.
https://cicret.com/wordpress/

Using fingers to frame a photo shot - sõrmede kasutamine pildistamiseks. Esialgselt välja mõeldud Jaapani Advanced Media Arts and Sciences ning praeguseks patendeeritud ning üle võetud Google poolt. Kus siis inimene teeb pildi läbi sõrmede. Jaapanlaste poolt välja mõeldud idee ei võtnud vedu, kuna ei osatud seda väga hästi olemasolevate tehnoloogiatega siduda. Esialgselt innovaatiline mõte toppida sõrme otsa pisike kaamera ja teha pilt sõrmes oleva kaamera ning tekkiva raami läbi kujunes kiireks krahhiks. Väga hea idee, aga teostus oli täielik läbikukkumine.
Siiski Google idee siduda see mõte oma tulevikuprillidega paistab olevat kordades edukam, kuna futuristlik prillarvuti võib kerkida tohutult menukaks.
http://www.bitrebels.com/design/new-technology-lets-you-take-photographs-with-your-fingers/

Transferwise - mitmeid kordi proovitud ja nüüd siis leidusid mehed, kes suutsid selgitada idee väärtust rahas - seda siis investorile. Loodetud edu pole tulnud ja ilmselt jääbki tulemata. Tegevus tasub ära vaid suuri rahasid liigutades - näiteks 1 kuni100 miljonit. "Kellel on sellist pappi?" Kes viitsib lisaks pangale identifitseerida ning registreerida end veel mingi suvalise vahelüli kaudu - et hoida kokku sente ja isegi seda enam mitte? Raha kontolt kontole kandmine on arenenud riikides läinud üha lihtsamaks ja kuluvaesemaks. Lõpuks avaldati peale vindumist teade koostööst pankadega. Idee, mis peab ellu jäämiseks muutuma ning on algväärtuste põhiselt juba surnud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar